Bilgisayar Mühendisliği
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar donanımı, yazılım temelleri ve bilgisayar uygulamalarıyla ilgilenen, tasarım ve üretimin en üst düzeyde olduğu ve birçok alt dalı bulunan bir mühendislik dalıdır.Üniversitemizdeki Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, sürekli gelişen bilişim alanında başarılı kariyerler için öğrencileri hazırlayan yüksek kaliteli bir eğitim sunmaya kendini adamıştır.
Programımız, ABET ve ACM akreditasyon gereksinimleri ile paralel olarak hazırlanmıştır. Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimlerinin prensiplerini birleştiren kapsamlı bir müfredat sunuyoruz ve bu sayede öğrencilerimize donanım ve yazılım tasarımı, sistem entegrasyonu ve hesaplama teorisi konularında sağlam bir temel sağlıyoruz.
Bölümümüz, yenilikçi araştırmalarla aktif olarak ilgilenmektedir. Öğrencilerimiz, yenilikçiliği ve uygulamalı öğrenmeyi teşvik eden, son teknoloji laboratuvarlar ve kaynaklara erişim imkanına sahiptir. Eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışmasını vurguluyoruz ve mezunlarımızı karmaşık mühendislik zorluklarını çözmek için gerekli becerilerle donatıyoruz. Programımız, algoritmalar, veri yapıları, bilgisayar mimarisi, yazılım mühendisliği ve siber güvenlik gibi temel alanları kapsamaktadır. Ayrıca, öğrencilerin yapay zeka, gömülü sistemler ve ağ mühendisliği gibi alanlarda uzmanlaşmalarına olanak tanıyan çeşitli seçmeli dersler de sunuyoruz.
Mezunlarımız, endüstri, Kamu sektörü , savumna sanayi, Telekomnikasyon ve akademi alanlarında kariyer yapmaya hazırdır ve küresel teknoloji dünyasında liderlik yapma yetkinliğine sahiptir.