Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Kozmetik tarihi ve kozmetiklerin sınıflandırılması |
- |
2) |
Kozmetikte organik bileşikler |
- |
3) |
Yüzey aktivite ve yüzey aktif maddeler |
- |
4) |
Emülsiyonlar ve temizlik |
- |
5) |
çeşitli kozmetik ürünler hakkında öğrencilere ödevlerin verilmesi |
- |
6) |
Öğrenci sunumları ve ürünlerin yapıları hakkında tartışma |
- |
7) |
Öğrenci sunumları ve ürünlerin yapıları hakkında tartışma |
- |
8) |
Arasınav |
- |
9) |
Kozmetik ürün laboratuvar uygulamaları |
- |
10) |
Kozmetik ürün laboratuvar uygulamaları |
- |
11) |
Kozmetik ürünlerin tayin yöntemleri ve analizi |
- |
12) |
Kozmetik ürünlerin tayin yöntemleri ve analizi |
- |
13) |
Kozmetik ürün laboratuvar uygulamaları |
- |
14) |
Öğrenci sunumları |
- |
15) |
Final |
- |
Ders Notları / Kitaplar: |
Handbook of Cosmetic Science and Technology 3rd Edt., Editors: A.O. Barel, M. Paye, H.I. Maibach, 2009. 2. Ders Notları
John V.Simmons, The Science of cosmetics, Scholium publishing (1995)Prof.Dr.Kasım Cemal Güven,Tıbbi ve Kozmetik formülleri , Nobel Yayınevi (2001)André O. Barel, Marc Paye, Howard I. Maibach, Handbook of Cosmetic Science and Technology, CRS press (2014) |
Diğer Kaynaklar: |
Handbook of Cosmetic Science and Technology 3rd Edt., Editors: A.O. Barel, M. Paye, H.I. Maibach, 2009. 2. Ders Notları
John V.Simmons, The Science of cosmetics, Scholium publishing (1995)Prof.Dr.Kasım Cemal Güven,Tıbbi ve Kozmetik formülleri , Nobel Yayınevi (2001)André O. Barel, Marc Paye, Howard I. Maibach, Handbook of Cosmetic Science and Technology, CRS press (2014)
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme |
3 |
2) |
Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. |
2 |
3) |
Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. |
3 |
4) |
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. |
3 |
5) |
Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. |
3 |
6) |
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. |
3 |
7) |
Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olmak. |
3 |
8) |
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. |
3 |
9) |
Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. |
2 |
10) |
Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. |
2 |
11) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme |
1 |
12) |
Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme |
2 |
13) |
Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme |
3 |