Hemşirelik

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Gelişen bilim ve teknoloji, online ulaşılabilirlik, hastalıklar ve salgınlar gibi değişen koşullara bağlı olarak günümüzde birçok mesleğin doğası değişmekte ve önemini yitirmektedir. Buna rağmen dünyanın en eski mesleklerinden biri olan hemşirelik insanlığa hizmet vermeye devam etmektedir. Tüm dünyada sağlık, bakım, tedavi ihtiyacının artıyor olması nedeniyle hemşirelik mesleğinin önemi her geçen gün daha da artmakta ve uzmanlık alanları genişlemektedir. Avrupa’da ve dünyada pek çok çalışma olanağına sahip birkaç meslek grubundan biri olan hemşirelik, ulusal ve uluslararası düzeyde hızla gelişen, iş bulma garantisi olan meslekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Mezun hemşireler, ağırlıklı olarak hastanelerde olmak üzere sağlık hizmetinin sunulduğu tüm alanlarda, multidisipliner yaklaşımla bireye, aileye ve topluma bakım hizmeti sağlarken, klinisyen, eğitimci ya da yönetici pozisyonlarında da çalışabilmektedir. Hemşirelik mesleğinde akademik kariyer açısından da çok çeşitli fırsatlar bulunmaktadır.

Hemşireler ilgi duydukları alanlarda lisansüstü eğitimlere devam ederek uzmanlaşabilir ve uzman hemşire olarak görev yapabilmektedirler. Kariyer yaşantısında kendi akademik alanında doktora yaparak doktor, doçent ve profesör olarak yükselme olanakları ile üniversitelerde akademisyen olarak görev alabilmektedirler.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Hemşirelik Bölümü olarak; bireylere bilimsel kanıt temelli yüksek kalitede sağlık bakımı verebilecek, çağın teknolojik değişkenlerine uyumlu şekilde mesleki uygulamalarını uluslararası standartlarda sürdürebilecek, hemşirelik alanında bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yürütebilecek bilgi ve becerilere sahip; alanında yetkin ve donanımlı dünya standartlarında rekabet edebilecek hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tercih edilen hemşireleri yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.