Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Temel Kavramlar I (İşletme, Yönetim, Ekonomi, Hak vb.) |
|
2) |
Temel Kavramlar II (Yönetim, Eczacı, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, İşletme Bilimi, Sanayi Devrimi ve Eczacılık İşletmeleri) |
|
3) |
Yönetim Fonksiyonları I |
|
4) |
Yönetim Fonksiyonları II |
|
5) |
Ekip, Ekip Çalışması, Stratejik Planlama (SWOT analizi, Vizyon, Misyon vb.) |
|
6) |
İyi Eczacılık Uygulamaları ve Zaman Yönetimi Profesyonelleşme Türk Eczacıları Birliği Kanunu |
|
7) |
Ecza Depolarında Stok Yönetimine İlişkin Mevzuat |
|
8) |
Arasınav |
|
9) |
Eczanede İletişim Yönetimi, Finans Yönetimi ve İlaç Fiyatlandırması Hakkında Yönetmelik |
|
10) |
Eczane Türleri ve Eczane İşletmeciliğinin Hukuki Kapsamı |
|
11) |
Eczane Yeri Seçimi, Eczane Açma/Devralma İşlemleri ve İdeal Eczacım |
|
12) |
Beşerî Tıbbi Ürünler İmalathaneleri Yönetmeliği, İyi İmalat Uygulamaları ve Laboratuvar Uygulamaları |
|
13) |
Ruhsatlandırma Yönetmenliği |
|
14) |
İlaçların Güvenliğine İlişkin Yönetmelikler |
|
15) |
Kontrole Tabi Madde/Müstahzarlara İlişkin Reçeteler ve Yönetmelikler |
|
16) |
Final |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Eczacılık alanındaki güncel bilimsel bilgiye ulaşabilir, değerlendirir ve uygular. |
|
2) |
İlaç ile ilgili her konuda hasta, sağlık personeli ve topluma bilgi aktarır. |
|
3) |
İlaç etkin maddelerinin terapötik etkileri ilaç şekilleri, farmakokinetik özellikleri, stabilitesi geçimsizlikleri konusunda gerekli bilgiye sahiptir ve bu bilgileri kullanabilir. |
|
4) |
İlaçla ilgili tüm ürünlerin kalite güvencesi konularını ve süreçlerini tanır, kontrolü ve standardizasyonunu yapar. |
|
5) |
İlacın hastaya verilmesi ve kullanımı ile ilgili bilgi ve donanıma sahiptir, akılcı ve güvenli ilaç kullanımı konusunda, danışmanlık yapar, farmakovijilans uygulamalarını destekler. |
|
6) |
Doğal ve sentetik ilaç hammaddelerinin üretimi, üretim teknolojileri konusunda bilgi sahibidir. |
|
7) |
İnsan sağlığının temelini oluşturan biyolojik sistemlerin işleyişi, sürdürülmesi ve patolojisi ile ilgili kavramlar hakkında bilgi sahibidir. |
|
8) |
Farmasötik ve kozmetik ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi konularında yeterli bilgiye ve uygulama becerilerine sahiptir. |
|
9) |
Hastanede eczacılık hizmetleri kapsamında yer alan tüm konuları planlar ve uygular. |
|
10) |
İlaçta ruhsatlandırma koşulları, veri koruma, patent ve farmakoekonomi konuları hakkında bilgi sahibidir. |
|
11) |
Eczacılık mesleğinin yasa ile sorumluluk verdiği her alanda idari ve teknik olarak donanımlıdır, sorunlara bilimsel veriler/kanıtlar doğrultusunda çözüm üretir. |
|
12) |
Temel ve uygulamalı fen bilimlerini eczacılık meslek uygulamaları ile birleştirerek eczacılık alanında kullanır. |
|
13) |
Farmasötik, biyoteknolojik ve radyofarmasötik ürünlerin fiziksel, kimyasal, biyolojik, toksikolojik analizleri konusunda yeterli bilgi ve uygulama becerisine sahiptir. |
|
14) |
Eczacılık alanında etik ve yasal ilkelere uygun davranır. |
|
15) |
İletişimsel, yönetsel ve sosyal beceriler açısından meslektaşları ve diğer sağlık profesyonelleri ile birlikte çalışacak gerekli yeterliliklere sahiptir. |
|
16) |
Tıbbi bitkiler, bitkisel destek ürünleri ve gıda takviyeleri hakkında danışmanlık yapar. |
|
17) |
Farmasötik bakım uygulamalarını bilir, ilaç etkileşimlerini anlayıp değerlendirir. |
|
18) |
İlaçlar ve diğer kimyasal maddelerin kullanımı ve laboratuvar uygulamasıyla ilgili riskleri bilir. |
|