PHA002 ProbioticsKurumsal BilgilerAkademik Programlar Eczacılık (İngilizce)Öğrenciler İçin BilgilerDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Eczacılık (İngilizce)

Önizleme

Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Course General Introduction Information

Ders Kodu: PHA002
Course Name: Probiotics
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
AKTS
3
Öğretim Dili: EN
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Bölüm Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Lisans TYYÇ:6. Düzey QF-EHEA:1. Düzey EQF-LLL:6. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr.Öğr.Üyesi MERVE BİLGİN
Dersi Veren(ler): Dr. Öğr.Ü. Merve Bilgin
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu dersin amacı Eczacılık öğrencilerini probiyotik mikroorganizmalar, genel özellikleri, etki mekanizmaları, hastalıkların tedavisindeki yeri, Probiyotik gıdalar, prebiyotik ve sinbiyotik ürünler, üretim ve saklama koşulları hakkında bilgilendirmek ve güncel araştırmaları değerlendirmektir.
Dersin İçeriği: 1. Probiyotik kavramı ve tarihçesi
2. İnsan mikrobiyotası
3. Bağırsak mikrobiyotasını etkileyen faktörler
4. Probiyotik mikroorganizmalar
5. Probiyotik mikroorganizmaların seçiminde kullanılan kriterler
6. Prebiyotikler ve sinbiyotikler
7. Probiyotiklerin etki mekanizmaları
8. Probiyotik süt ve ürünleri
9. Probiyotik diğer gıdalar
10. İlaç sanayinde Probiyotik kullanımı
11. Probiyotiklerin immün sistem üzerinde etkileri
12. Psikobiyotikler
13. Çeşitli hastalıklarda Probiyotik kullanımı -I (ALERJİ, OBEZİTE, DEPRESYON VS.)
14. Çeşitli hastalıklarda Probiyotik kullanımı -II

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Probiyotik kavramı ve tarihçesi -
2) İnsan mikrobiyotası -
3) Bağırsak mikrobiyotasını etkileyen faktörler -
4) Probiyotik mikroorganizmalar -
5) Probiyotik mikroorganizmaların seçiminde kullanılan kriterler -
6) Prebiyotikler ve sinbiyotikler -
7) Probiyotiklerin etki mekanizmaları -
8) Probiyotik süt ve ürünleri -
9) Probiyotik diğer gıdalar -
10) İlaç sanayinde Probiyotik kullanımı -
11) Probiyotiklerin immün sistem üzerinde etkileri -
12) Psikobiyotikler -
13) Çeşitli hastalıklarda Probiyotik kullanımı -I (ALERJİ, OBEZİTE, DEPRESYON VS.) -
14) Çeşitli hastalıklarda Probiyotik kullanımı -II -

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: 1. Ed. Mustafa Akçelik, Pınar Şanlıbaba, Nefise Akçelik, Başar Uymaz Tezel, Probiyotik Yüzyılı, Gazi Kitabevi, Ankara,2020
Yardımcı Kaynaklar
1. Ed Yong, Mikrobiyota, Domingo Yayınevi, 2018


Diğer Kaynaklar: 1. Ed. Mustafa Akçelik, Pınar Şanlıbaba, Nefise Akçelik, Başar Uymaz Tezel, Probiyotik Yüzyılı, Gazi Kitabevi, Ankara,2020
Yardımcı Kaynaklar
1. Ed Yong, Mikrobiyota, Domingo Yayınevi, 2018


Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Orta 3 En Yüksek
       
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Toplam %
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam %

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Aktiviteye Hazırlık Aktivitede Harçanan Süre Aktivite Gereksinimi İçin Süre İş Yükü
Ders Saati 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 4 56
Sunum / Seminer 4 1 4
Ara Sınavlar 1 1 1
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 104